Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE Forage4Climate θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης των στόχων του προγράμματος τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 10:30. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Γεώργιος Ζέρβας, Ομ. Καθηγητής Γ.Π.Α. σας προσκαλεί στις εγκαταστάσεις της συμμετέχουσας στο πρόγραμμα ως μονάδας επίδειξης, του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ημέρα επίδειξης στη Μονάδα
14 Οκτωβρίου 2019 στις 10:30

10:30 Εγγραφή Συμμετεχόντων
11:00 Παρουσίαση του έργου Forage4Climate
Επιστ. Υπεύθυνοι Dr. Maria Teressa Pacchioli, CRPA
Ομ. Καθηγητής Γεώργιος Ζέρβας
11:30 Παρουσίαση της επιδεικτικής μονάδας και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της.
12:30 Τέλος εκδήλωσης- Ελαφρύ Γεύμα

Υπεύθυνο για την εκδήλωση το Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών, Παραλίμνη Γιαννιτσών, Πέλλα 58100. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 6946063621, email: [email protected]

Δείτε εδώ την πρόσκληση:
Πρόσκληση εκδήλωση_Ινστιτούτο_ Γιαννιτσά

Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα Forage4climate χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να αναδείξει εναλλακτικά συστήματα παραγωγής χονδροειδών ζωοτροφών για διατροφή γαλακτοπαραγωγών ζώων, με χαμηλότερη παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου και μεγαλύτερη δέσμευση οργανικού άνθρακα από το έδαφος στην Ευρώπη και τις Μεσογειακές χώρες. Το πρόγραμμα Forage4climate φιλοδοξεί να διαδώσει μία πρακτικά εφαρμόσιμη τεχνική διαδικασία μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται από δραστηριότητες που συνδέονται με τη χρήση της γης για παραγωγή χονδροειδών ζωοτροφών που προορίζονται για διατροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων στην ηπειρωτική Ευρώπη και γαλακτοπαραγωγών αιγοπροβάτων στις Μεσογειακές Ευρωπαϊκές χώρες· όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελλάδα είναι μια από αυτές που επωφελούνται.